Kad ir kaip griežtai prižiūrėtume savo mitybą, kartais vis vien norisi ko nors saldaus. Tam, kad palepintumėte save gardžiu saldėsiu, visai nebūtina nužengti toli nuo sveikos mitybos. Sodrus, maistingas, drėgnas, aromatingas ir be jokių pieno produktų – brownie su moliūgų tyre ir džiovintais svirpliais. Puikiai tiks prie prie puodelio juodos kavos ar šiltos mėtų arbatos. Traškūs džiovintų svirplių traškučiai ir tamsaus šokolado gabalėliai suteikia pyragui papildomo žavesio ir leidžia mėgautis dar ypatingesne skania akimirka. Dažniausiai brownie pyragai būna itin kaloringi ir riebūs, dėl juose naudojamo didelio kiekio sviesto. Galite būti ramūs, brownie su moliūgų tyre ir džiovintais svirpliais nėra jokių papildomų riebalų! Pagaminti labai paprasta, o užtruksite vos 15 minučių! Pasiraitokite rankoves ir pasiruoškite nuostabai – ragavusieji tikrai klaus, kas šis, ypatingą skonį ir traškumą suteikiantis, slaptasis ingredientas.

Brownie su moliūgų tyre ir džiovintais svirpliais

Reikės: 

  • 1 stiklinės sviestinio moliūgo tyrės
  • 2 kiaušinių
  • ½ stiklinės rudojo cukraus
  • ⅓ stiklinės kvietinių miltų
  • ⅓ stiklinės džiovintų svirplių miltų
  • ⅓ stiklinės tamsios kakavos
  • ½ arb. šaukšt. kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • Žiupsnelio vanilės
  • Džiovintų svirplių ir juodojo šokolado gabaliukų papuošimui
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Kvadratinę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, svirplių miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite moliūgų tyrę, kiaušinius, vanilę ir rudąjį cukrų. Suberkite sausus ingredientus ir išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą, išlyginkite paviršių, pabarstykite šokolado gabalėliais ir smulkintais džiovintais svirpliais.
  5. Kepkite apie 25 minutes. Svarbu neperkepti. Vidus turi išlikti drėgnas. Išėmę iš orkaitės, leiskite visiškai atvėsti ir supjaustykite kvadratėliais.