Dažniausiai užduodami klausimai apie produktus iš svirplių
Tikrai dažnai žmonėms kyla klausimų paminėjus valgomus svirplius. Vieniems tai — nesuvokiama idėja, kitiems — įdomus ir tvarus sprendimas. Tikime, jog atsakius bent į dalį klausimų bus daug sunkiau neigti svirplių naudingumą tiek žmogui, tiek gamtai.
Taip! Svirplius ne tik galima valgyti, bet ir vertėtų, nes juose gausu baltymų, ląstelienos, vitaminų, mineralų, auginant juos taupomi gamtos resursai, lyginant su įprastu baltymų šaltiniu — mėsa.
Maistiniai svirpliai yra valgomų svirplių rūšis. Jie yra auginami konkrečiomis sąlygomis ir atidžiai prižiūrimi, vėliau tinkamai apdorojami.
Dėl greito dauginimosi ir augimo, naudingumo žmogaus organizmui bei gamtos resursų tausojimo tvarumo.
Svirpliuose gausu baltymų, kalcio, geležies, ląstelienos, sveikųjų riebalų ir vitamino B12, nedaug angliavandenių ir riebalų. Svirpliai yra puikus pasirinkimas siekiantiems visavertės mitybos.
Svirplių miltai gaminami malant džiovintus svirplius, tad jų maistingosios savybės yra puikiai išsaugomos.