Kad pavasaris gyvuotų ne tik už lango, bet ir lėkštėje, reikia tiek nedaug! Tegul lėkštėje sužaliuoja švieži rukolos lapeliai patupdyti ant gardžios užtepėlės kalno. Gaivi, maistinga, gausi baltymų užtepėlė idealiai tinka pusryčių sumuštiniams ar vakaro užkandžiams. Patogi tepti ant duonos ar duoniukų ir kabinti krekeriais. Puikus variantas kelionėje ar poilsiaujant gamtoje, kai norite užkąsti greitai ir sveikai.

Varškės užtepėlė

Reikės:

  • 120g. varškės
  • 2 šaukštų graikiško jogurto
  • 1-2 skiltelių česnako
  • 3 saujų šviežios rukolos
  • 3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
  • 2 šaukštų kedro riešutų
  • Druskos, pipirų
  1. Graikišką jogurtą ir rukolą sutriname blenderiu ar smulkintuvu iki vientisos masės. Varškę pertriname šakute ir sumaišome su jogurto ir rukolos mase.
  2. Česnaką smulkiai sukapojame arba sutarkuojame.
  3. Varškės masę sumaišome su smulkintu česnaku, tarkuotu sūriu ir riešutais. Pagardiname druska ir pipirais pagal skonį.
  4. Gautą užtepėlę tepame ant duoniukų su džiovintų svirplių miltais arba ant mėgstamos duonos.