Pikantiška, sultinga, lengva. Jokių bereikalingų riebalų. Daug baltymų. Ko gi daugiau reikia skaniai užtepėlei? Žinoma, būtų gerai turėti ant ko ją užtepti. Tam puikiai tiks mūsų duonelės su džiovintų svirplių miltais arba jūsų mėgstama duona ar krekeriai. Tepkite kaip ant sumuštinukų arba tiesiog kabinkite tiesiai iš indo naudodami gabalėlį duonelės. Pamirškite užkandžius apsunkinančius visai likusiai dienai ir suteikite savo kūnui maksimalų kiekį taip reikalingų baltymų pasitelkdami ne tik baltymų gausią užtepėlę bet ir maistingus duoniukus.

Varškės užtepėlė

Reikės: 

  • 120g. varškės
  • 1,5 šaukšto graikiško jogurto
  • 1-2 skiltelių česnako
  • 5 saulėje džiovintų pomidorų (mirkusių aliejuje)
  • Druskos, pipirų
  1. Varškę pertriname šakute. Česnaką smulkiai sukapojame arba sutarkuojame. Džiovintus pomidorus smulkiai supjaustome.
  2. Pertrintą varškę sumaišome su graikišku jogurtu. Sudedame visus likusius ingredientus ir gerai išmaišome.
  3. Gautą užtepėlę tepame ant duoniukų su džiovintų svirplių miltais arba ant mėgstamos duonos.