Kai norisi ko nors skanaus ir sveiko. Kai pilvas urzgia, o pietų dar teks palaukti. Kai kava reikalauja saldaus kompanjono, bet cukrui tariate „ne“. Maistingi, greitai pagaminami, patogūs pasiimti su savimi, gausūs baltymų ir pačių svarbiausių medžiagų jūsų kūnui, o svarbiausia – labai skanūs baltyminiai rutuliukai su svirplių miltais. Jokio pridėtinio cukraus ir tinkami netoleruojantiems glitimo. Tikra maistinių medžiagų bomba! Ne paslaptis, kad labiausiai nusižengiame sveikos mitybos principams užkandžiaudami tam netinkamu metu ir užkandžiams pasirinkdami kaloringus ir beverčius maisto produktus. Puiki išeitis apsaugoti save nuo netinkamo užkandžių pasirinkimo – pasiruošti skanių ir maistingų užkandžių iš anksto ir turėti jų po ranka. Tam puikiai tiks šie baltyminiai rutuliukai su svirplių miltais! Dėka į sudėtį įeinančių svirplių miltų, mėgausitės ne tik skaniu, tačiau ir baltymų, geležies bei kitų itin svarbių mineralinių medžiagų pripildytu užkandžiu.

Baltyminiai rutuliukai su svirplių miltais

Reikės: 

  • 3 v. šaukšt. džiovintų svirplių miltų
  • 9 datulės be kauliukų
  • 2 stiklinės migdolų miltų
  • 2 v. šaukšt. chia sėklų
  • 3 v. šaukšt. kokosų aliejaus
  1. Datules užpilkite karštu vandeniu (tik tiek, kad apsemtų) ir leiskite pastovėti bent kelias valandas. Patogiausia jas pasiruošti iš vakaro.
  2. Visus ingredientus susmulkinkite virtuviniu kombainu iki smulkių, lipnių trupinių.
  3. Iš gautos masės rankomis suformuokite rutuliukus. Juos galite apvolioti kokoso miltuose, kakavos milteliuose, matcha milteliuose, migdolų miltuose ar net svirplių miltuose.
  4. Paruoštus rutuliukus laikykite šaldytuve.