Nors daug kam mintis apie valgymui skirtus vabzdžius dar kelia šiurpulį, išdrįstančių jų paragauti vis daugėja. Šiandien vis dažniau atsigręžiame į pasaulinės reikšmės ekologines problemas ir ieškome įvairiausių būdų prisidėti prie jų sprendimo. Ne ką mažiau svarbu tapo ir tai, kas patenka į mūsų lėkštes. Ieškome sveikų, maistingų produktų, stengiamės papildyti savo mitybą baltymais ir dažnai tam pasirenkame maisto papildus. Atėjo laikas pagalvoti ir apie tai, iš kur atkeliauja mūsų valgomas maistas ir rinktis kuo tvaresnį maisto šaltinį.

Džiovinti svirpliai ir jų miltai – ypatingai maistingi. Viena iš labiausiai jų vertinamų maistinių savybių yra baltymai. Baltymai yra būtina maisto medžiaga raumenų masei auginti ir palaikyti, o tai svarbu kiekvienam, siekiančiam išlikti sveiku ir stipriu. 100 gramų svirplių miltų turi dvigubai daugiau baltymų nei jautiena, 4 kartus daugiau geležies nei špinatai, 10 kartų daugiau vitamino B12 nei lašiša, daugiau kalcio nei pienas. Ar dar reikia ką nors pridėti? Praturtinti savo mitybą maistingomis medžiagomis dar niekada nebuvo taip paprasta.

Svirplių naudojimas maistui ne tik naudingas žmogaus sveikatai, bet ir nėra žalingas gamtai. Svirplių auginimui nėra reikalingas didelis kiekis vandens ar pašarų, užtenka labai nedidelio ploto, o juos suvartojus nelieka jokių atliekų. Tuo tarpu galvijų auginimas reikalauja didelių vandens, pašaro sąnaudų, bei didelio žemės ploto, o net apie 40% galvijų masės yra netinkama vartojimui ir patenka į atliekas. Tai itin reikšmingi skirtumai siekiant tvariau naudoti gamtinius išteklius.

Tvarus svarbiausių maistinių medžiagų šaltinis – džiovinti svirpliai ir jų miltai jau Achetoje! Išbandykite įvairių skonių džiovintus svirplius kaip sveiką ir skanų užkandį, o džiovintų svirplių miltais praturtinkite jau pamėgtą maistą. Mes pasirūpinsime, kad jums nestigtų idėjų, kaip mūsų produktus pritaikyti savo kasdienybėje ir džiaugtis sveikesne gyvensena.