Lažinamės, kad ne kartą svajojai paruošti pusryčius ar sveiką užkandį vos per kelias minutes? Bet, ko gero, manai, jog per tiek laiko gali susitepti tik ne tokį ir sveiką sumuštinį. Išduosim paslaptį – su tinkamu pasiruošimu, tu gali mėgautis maistingais pusryčiais vos per kelias minutes. Šį kartą paruošėme tau traškios, apskrudusios, kvapnios granolos receptą. Granola praturtinta džiovintų svirplių miltais, taip dar labiau pakeliant jos maistine vertę. Čia rasi ne tik daug baltymų, bet ir geležies, Omega rūgščių, ypač daug skaidulų. Paruošk granolą iš anksto ir kiekvieną rytą mėgaukis greitais ir labai sveikais pusryčiais. Užtenka paskaninti graikišku jogurtu ir mėgstamiausiais vaisiais ar uogomis.

Granola

Reikės: 

  • 1/3 stiklinės medaus
  • 1/4 stiklinės rudojo cukraus
  • 3 šaukštai kokosų aliejaus
  • 3 šaukštai džiovintų svirplių miltų
  • 1/2 šaukštelio cinamono
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • Žiupsnelio muskato
  • 2 1/2 stiklinės avižinių dribsnių
  • 1 stiklinės mėgstamų riešutų, sėklų ir džiovintų vaisių mišinio
  1. Įkaitiname orkaitę iki 160°C, pasirenkame rėžimą su ventiliatoriumi.
  2. Avižinius dribsnius dubenyje sumaišome su džiovintais vaisiais ir atidedame į šalį.
  3. Medų, rudąjį cukrų, džiovintų svirplių miltus, kokosų aliejų, cinamoną, druską ir muskatą sudedame į nedidelį puodą ir maišydami šildome ant silpnos kaitros, kol masė tampa vientisa ir blizgi.
  4. Paruoštą masę užpilame ant avižinių dribsnių ir džiovintų vaisių mišinio ir gerai išmaišome. Taip paruoštus dribsnius plonu sluoksniu paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepame 20-30 minučių, kol gražiai apskrunda. Kepimo metu masę siūlome bent 2 kartus permaišyti.
  5. Iškepus leidžiame pilnai atvėsti, tada sudedame į sandarų indų. Skaniausia su graikišku jogurtu ir mėgstamais vaisiais!